Un govern municipal sense estratègia ni objectius: han perdut el rumb.

De nou l’equip de govern en majoria és incapaç d’aprovar els Pressupostos dins el termini legal. Aquest any hem anat molt tard: s’haurien d’haver aprovat com a molt tard al desembre del 23 i s’ha fet al maig del 24. I, després d’1 any de govern, tenim uns pressupostos amb moltes mancances i sense Pla de Mandat: sense estratègia, ni objectius, ni línies d’actuació. Sense rumb. 

tenim uns pressupostos amb moltes mancances i sense Pla de Mandat: sense estratègia, ni objectius, ni línies d’actuació. Sense rumb.

  • El més greu és que no hi ha ni un euro en habitatge, i a hores d’ara no sabem en quin estat es troba l’elaboració del Pla Local d’Habitatge. Un dels problemes més greus que pateix el nostre municipi i no hi posen solucions.         
  • Sense pressupostos participatius: només els inclouen l’últim any. Sembla ser que la participació ciutadana només és important en els anys electorals.
  • Augmenten 15.000 € a Joventut: això és apostar pels nostres joves?
  • Presenten el projecte de rehabilitació integral del nucli antic a la ciutadania i per a 2024 no es preveu cap inversió. De qui se n’enriuen?
  • Els deutes pendents de cobrament ja s’enfilen a 18,75 milions d’euros, import equivalent al 57 % del pressupost anual.

Celebrem que la proposta que va fer Esquerra Republicana per tal que el nou auditori portés el nom del mestre mont-rogenc assassinat pel franquisme, hagi estat acceptada. L’Auditori “Mestre Benaiges” serà aquesta vegada una realitat? O passarà com en els darrers 2 anys, que s’ha pressupostat però no s’ha dut a terme? No volem que ens enganyin més.

La major part de les inversions previstes per al 2023 no s’han executat. Per què es pressuposten inversions si després no són capaços de dur-les a terme? Molts dels projectes queden en anuncis propagandístics que queden en no res.

L’Ajuntament ubica la deixalleria al carrer 1 d’Octubre, (davant de l’institut i del Centre de Dia). Ho maquillen com “un nou punt temporal de transferència de residus“. Ni ubicació temporal ni per sempre! Cal trobar una altra ubicació apartada del nucli urbà per evitar molèsties als veïns i veïnes. El mateix Ajuntament reconeix que no és el lloc idoni però mantindrà aquesta ubicació provisional. Han tingut més d’un any i mig per trobar-hi una nova ubicació i no ho han fet.  

Han convertit una de les entrades del poble en un magatzem i ara, a més, hi col·loquen la deixalleria. Quina imatge donem com a municipi? És inadmissible que continuïn fent malbé la imatge de l’entrada del poble.

Des d’Esquerra Republicana proposem una solució: Els pressupostos 2024 preveuen comprar terrenys per ampliar el polígon industrial de la “Fisher”. Reclamem que el més aviat possible, el dipòsit de materials de Nostreserveis i la deixalleria s’hi traslladin.

ERC aconseguim l’abonament a la piscina municipal per a les famílies monoparentals. Una iniciativa republicana per la igualtat de drets i oportunitats.

I mentrestant hem vist com, en plena execució de les obres, es modifica el projecte del Passeig de les Cales a Miami Platja, provocant la seva aturada, amb el corresponent caos als veïns i veïnes. Malgrat ara les obres s’han reemprès, no es compliran els terminis i l’afectació en plena temporada turística serà inevitable.

l l’equip de govern segueix sumant errors com el de programar la Mitja Marató de Miami Platja el mateix dia que la Cursa 4 Termes Kids, negar-se a col·laborar amb l’Associació d’Empresaris i Comerciants en l’homenatge a l’emprenedoria local, es descuida de convidar el CA Mont-roig al torneig de futbol LSA CUP i tampoc acompanya la pubilla a l’acte on és proclamada Pubilla del Camp de Tarragona.

ERC proposem que s’atorgui el Guardó d’Honor a l’Associació de Veïns Muntanya Roja per la gran trajectòria de 50 anys. 

I novament la companya Irene Aragonès Gràcia és diputada al Parlament de Catalunya. Molta sort i encerts!