Quan governar ja no és un servei i esdevé un exercici de prepotència

En el darrer ple municipal, l’equip de govern encapçalat per l’alcalde Morancho, ha aprovat una pujada d’impostos que suposa un increment de 120 € anuals per família. 

Ho justifiquen per adaptar-se a les noves normatives i fomentar l’ús més sostenible dels recursos, sense valorar el ja elevat esforç fiscal que fan els veïns del municipi. Per a treure-li importància a aquest augment, a l’’alcalde va explicar que aquests 10 € al mes els ciutadans els gastem amb coses com la subscripció a Netflix

Prestar serveis públics de qualitat no sempre implica pujar impostos

Prestar serveis públics de qualitat no sempre implica pujar impostos, i ja hem vist que aquests augments els darrers anys no tenen un retorn en millores per a la ciutadania. Si es preocupessin de veritat en recuperar els deutes pendents de cobrament (18,75 milions €) potser no caldria apujar impostos: els contribuents ha de fer esforços majúsculs per pagar la festa dels qui no paguen?

Fomentar energies renovables ja no convé?

Al passat mandat, gràcies a l’impuls d’una moció d’Esquerra aprovada per unanimitat, va entrar en vigor una ordenança que bonificava l’IBI i l’ICIO (contribució i impost de construccions) als habitatges que col·loquessin plaques solars. I ara, poc temps després, el govern municipal corren a eliminar-la. Es carreguen la bonificació del 50% de la quota de l’IBI amb instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. I també la bonificació del 80% per a obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia solar en edificacions ja construïdes. Segons el govern municipal del PSC, “ja s’han aconseguit els objectius”. Voleu dir?

Passeig de les cales a Miami Platja: les obres de la vergonya

Seguim amb les obres de la vergonya a Miami Platja. I viurem un nou episodi del culebrot de les obres al Passeig de les Cales per part de Costes de l’Estat, amb un pressupost d’11 milions €, que van començar al setembre del 2023 i només havien de durar 6 mesos?

Capítol I. Febrer de 2024: Les obres s’aturen perquè en plena execució dels treballs es va haver de modificar part del projecte i va caldre ampliar-ne el termini.

Capítol II: Abril 2024: Les obres segueixen aturades en plena temporada turística per culpa d’un tràmit administratiu (!!!). Irresponsabilitat i deixadesa per part del govern del PSOE a Madrid i manca de lideratge de l’alcalde Morancho, incapaç de solucionar una situació que els sobrepassa. Centenars de veïns segueixen sense poder accedir als seus habitatges.

Capítol III: Els veïns afectats s’organitzen i demanen explicacions i 300 d’ells s’associen per denunciar la situació, les molèsties que les obres ocasionen i el perjudici de no poder accedir a pàrquings o comerços. Un dels principals problemes és el sistema de recollida d’aigües pluvials, que desemboca en un punt fràgil del conjunt de les cales, en una zona propensa a inundacions i afectada per l’acció de la maquinària de les obres. Consideren que l’impacte de les obres accelera l’erosió d’un segment del litoral, amb tala d’arbres i despreniments de terreny.

Capítol IV: Les obres havien d’acabar el 28 de juliol i ara sembla que acaben el 27 d’octubre. Malgrat que l’Ajuntament no sigui el responsable, el govern municipal ha d’assumir la  seva responsabilitat: conseqüències nefastes per al turisme i maldecaps i molèsties per als ciutadans.

Capítol V: 2 de novembre de 2024. Ara ve la traca final amb una inauguració sense estar-se de res, estiguin com estiguin les obres. 

Respectar els drets dels regidors no és una prioritat?

Hem mencionar que l’equip de govern municipal va votar en contra fa poc d’una moció d’Esquerra que defensava els drets dels regidors per tal de garantir la presència visual de tots els regidors en els enregistraments dels plens.