Ple ordinari Ajuntament de Mont-roig del Camp 08/02/2017

Pel que fa referència a l’ordre del dia i que es pot destacar és:

Punt 5. Precs i preguntes

– Preguntem al regidor de Medi Ambient, Sr. Gairal, sobre la ineficàcia del tractament de la processionària al nostre municipi i les preocupants conseqüències sobre la població:

L’any passat, el regidor explicava que no s’havia pogut controlar la processionària perquè va ser un any d’extremes condicions climàtiques que van afavorir la seva proliferació i va dir que va ser un any excepcional. Bé, aquest any les temperatures no han tingut res a veure amb les de l’any anterior i tornem a tenir tot el terme infectat d’erugues; el terme i zones de nuclis urbans, que és on preocupa les conseqüències que poden provocar en les persones i animals. Preguntem per què aquest tractament que s’ha fet no funciona, per què no és eficient i eficaç. Entenem que és una tasca difícil i costa arribar a totes les zones, que molts propietaris privats no fan la feina.

Vostès la fan? Per què parcel·les municipals estan plegades d’erugues?   Quines mesures pensa portar a terme per evitar mals majors a la població?

El regidor respon comparant la processionària amb la malaltia de la grip, que es vacuna però segueix havent-hi grip… Explica que s’ha fet el tractament i, que amb molta probabilitat, durarà menys gràcies al vent, a la pluja, el fred…

ERC demanem que s’intensifiqui la campanya de prevenció i difusió d’informació a la població per tal d’evitar mals majors. Veiem que ens han fet cas, perquè al web municipal ja hi havia indicacions l’endemà mateix.

Ho celebrem!

 

– La nostra pregunta fa referència a l’estat d’abandonament del parc de la Maria Martori. Ens preguntem que com pot ser que una zona de lleure es trobi en aquest estat: brutícia, herbes de dimensions descomunals, vidres per terra (resultat de les festes de “botellons” que s’hi fan), ple d’erugues, parets pintades de grafitis, cartells de senyalitzacions deteriorats, rajoles trencades.

Preguntem si es podria fer un manteniment més o menys continu per tal d’evitar que s’arribés en aquests extrems? Es podria regular l’hora d’obertura però, sobretot l’hora de tancament? Queda obert el parc a la nit?

Sabem que una part és responsabilitat de l’incivisme d’algunes persones, cert, però és que els ho posen molt fàcil, eh? Deixant aquest parc abandonat estan dient que no els importa ni els preocupa què s’hi fa.

 Si us plau, posin remei.

Ens responen que hi ha molt vandalisme i que quan s’arregla una cosa, després de poc temps torna a estar trencada. El parc no es tanca mai, a la nit tampoc. S’estan plantejant col·locar un sistema de vigilància que encara no poden concretar. Una altra opció que estan valorant és la possibilitat de poder licitar un servei de bar/cafetería.

Tot i així, reconeixen l’estat lamentable de brutícia i deixadesa i es comprometen a fer un manteniment més regular.